Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola

Iskolagaléria 2014

és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolagaléria 2014

Ballagás, 2014.

Búcsúznak a nyolcadik osztályos tanulók.

Iskolagaléria 2014

A kiállítást a magyar kultúra napján nyitottuk meg

Iskolagaléria 2014

Iskolagaléria 2014

 

Családi program

maszat

Tanévkezdésről

Szeptember 1. hétfő
Reggel 8 órától mindkét telephelyen ünnepélyes tanévnyitót tartunk. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden tanulónak, az alkalomhoz illően, ünneplő ruhában kell megjelenni az évnyitón! Ezen a napon az 1.évfolyamnak 2 órája , a többi évfolyamnak pedig 3 órája lesz. Kérjük mindenki hozzon magával tolltartót, órarend nyomtatványt és a tankönyvek szállítására alkalmas táskát! Napközis ügyeletet tartunk 17.00-ig, tanulószobás ügyeletet 16 óráig, de étkeztetés ezen a napon még nem lesz.

Szeptember 02.kedd
Az 1. évfolyamnak 3 órája lesz, a 2-4. évfolyamon 4 óra lesz, míg a felső tagozaton órarend szerinti órák lesznek. Napközis ügyeletet biztosítunk 17.00-ig, tanulószobás ügyeletet 16 óráig, de étkeztetés még kedden sem lesz.

Szeptember 03. szerda:
Órarend szerinti tanítás lesz minden évfolyamon. Az étkeztetés már biztosítva lesz..

A tanulókat szállító buszok menetrendszerűen közlekednek.

Szülői értekezletek rendje az első héten:
1.évfolyam     Szeptember 01. Hétfő  17.00
2. évfolyam    Szeptember 02. Kedd   17.00
3. évfolyam    Szeptember 03. Szerda  17.00
4. évfolyam    Szeptember 04. Csütörtök 17.00

A felső tagozaton a szülői értekezletek szeptember 8-11 között lesznek.

A művészeti iskola évnyitója szeptember 5-én 17 órakor a nyaralói iskolában lesz.

 

Itt az új tanév

Tankönyvek

Iskolánkban a tankönyvcsomagot minden tanuló a saját osztálytermében, az első tanítási napon, szeptember 1-én veheti át. Aki nem tudta befizetni a tankönyvek árát az augusztus 15-i határidőre, kérjük a befizetést igazoló bizonylatot mutassa be az iskolában, legkésőbb szeptember 1-én, mert ennek hiányában nem tudjuk átadni a tankönyveket. Az első és a második évfolyamon minden tanuló térítés menetesen kapja meg a könyveket.

További információk elérhetők az alábbi linken: KELLO

Tanévnyitó

Az általános iskolai tanévnyitóra külön – külön kerül sor az alsó, illetve a felső tagozaton szeptember 1-én reggel 8 órakor. Ezen a napon csak osztályfőnöki órák lesznek. A szülői értekezletekre szeptember első hetében az alsó, második hetében a felső tagozaton kerül sor.

Ajánlatok a nyári szünetre

Tanórán kívüli német nyelvtanulási lehetőség három intézmény együttműködésével. Az érintett intézmények: iskolánk, a bajor Volksschule Tann és a Magánhangzó Nyelviskola. A további részletek itt.

Érdekes olvasmányok minden korosztály számára. Könyvlista itt.

Itt a nyár!

vakacio

Sikerek a diákolimpián

Az Országos Tájfutó Diákolimpia 2014. május 24-én, Pécsett megrendezett rövidtávú döntőjében NII. kategóriában 12. lett Gyurina Judit 3.d. osztályos tanuló. Felkészülését segítette: Hunyadvári Tibor tanár úr és Gyurina Szabolcs.
Három tanulónk is az atlétikai diákolimpia országos döntőjébe jutott. A Puskás Stadionban rendezett versenyen az alábbi eredmények születtek: Kislabda hajítás – Háfra Luca 15. helyezett illetve Berényi Bence 17. helyezett lett. Távolugrás – Vida Norbert 29. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Jandó Gabriella és Hunyadvári Tibor testnevelő tanárok.
Május 31-én a kecskeméti Országos Rögbi Diákolimpia döntőjében iskolánk csapata a nagyszerű 3. helyezést érte el. Edző: Péczely Ákos.
A június 3-án, Balatonfűzfőn megrendezett Országos Tenisz Diákolimpia döntőjében iskolánk IV. korcsoportos csapata (Balázs Omár és Nagy Máté) bekerült a legjobb nyolc közé. Felkészítő tanáruk Sok Zoltán.

Programok a tanév végén

Június 4. A nemzeti összetartozás napja.

Június 4. 17. óra. Iskolagaléria megnyitása. A festő szakos növendékek évzáró kiállítása.

Június 11. 9 óra és 11 óra. Az alsós dráma szakkör bemutatkozó előadása a MAGHÁZ-ban.

Június 11. 19 óra.  A diákönkormányzat évzáró rendezvénye a felső tagozaton.

Június 13. 17 óra. Ballagás

Június 16. 17 óra. A művészeti iskola évzárója.

Június 18. 8 óra. Az alsó tagozat évzárója.

Június 18. 9 óra. A felső tagozat évzárója.

Villámcsapás

Az egy héttel ezelőtti vihar kapcsán technikai okok miatt nem volt elérhető az iskolai szerver és a honlap.

Siker az országos logika versenyen

Marosi Éva tanárnő vezetésével iskolánk minden évben részt vesz a négy fordulóból álló Országos Logika versenyen. A verseny sajátossága, hogy az első három forduló feladataira az iskolában készülnek fel a tanulók, majd az így elért  eredmények alapján hívják meg a legjobbakat az országos döntőre. Erre 2014. május 6-án, Budapesten került sor. Iskolánkat Bánffy Júlia 8.c osztályos tanuló képviselte és az előkelő 11. helyezést érte el. Eredménye több szempontból is nagyon értékes, mivel az általános iskolákból érkező versenyzők közül csak négyen tudták megelőzni, míg a lányok közül övé  lett a legjobb eredmény.

Marosi Éva tanítványai közül a Bendegúz matematika verseny megyei döntőjébe hárman is bekerültek. Tóth Anna 6.a a 11., Kaczur Bettina 6.a a 17. illetve Lászlófi Gergő 5.d osztályból a 20. helyezést érte el.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáruknak.

Maglódi diákok festményei Egerben

Forrás: http://gyakorlo.ektf.hu/images/stories/parafr%C3%A1zis.jpg

A verseny plakátja

Ha május elsején, az ünnepi hétvégén valaki egri kirándulást is tervez, ne hagyja ki az Eszterházy Károly Főiskola épületét a  programjai közül. Ha betér a 18. századi épületbe, javasoljuk, hogy egyúttal tekintse meg a “Parafrázis” országos festészeti verseny döntőjének díjazott alkotásait a líceum aulájának gyönyörű környezetében. Iskolánkból az alábbi diákok képei kerültek a legjobbak közé:

2. helyezés: Boda Petra

2. helyezés: Varga Fanni

3. helyezés: Tóth Enikő