Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola

Iskolagaléria 2014

és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolagaléria 2014

Ballagás, 2014.

Búcsúznak a nyolcadik osztályos tanulók.

Iskolagaléria 2014

A kiállítást a magyar kultúra napján nyitottuk meg

Iskolagaléria 2014

Iskolagaléria 2014

 

Természettudományi hetek

Kedves Diákok!

Újra útjára indítjuk a „Természettudományi napokat”, immár ötödik alkalommal teljesen új formában. Idén összekötjük a természettudományi hetet a digitális héttel. Ezért, ha a részese szeretnél lenni ennek a projektnek, az interneten kell kutakodnod.

A matematika és a fizika témaköreiből választottunk ki aktualitásokat, érdekességeket. Olyan ismereteknek kell utánanéznetek, amelyek nem kapcsolódnak szorosan az órai tananyaghoz és még csak évfolyamokhoz sincs kötve. Fizikából a projekt alcíme az is lehetne, hogy: A gravitációs hullámok és a csillagászat. A matematika projekt alcíme pedig: Magyar matematikusok.

A megoldásokat a digitermtudnap2016@gmail.com email címre kell elküldeni. Ne felejtsd el megadni a neved és az osztályod!!!

A beküldés végső határideje: 2016. április 17.
Természetesen a legjobb munkákat beküldő diákokat a projekt végén jutalmazzuk. Ha van kedved, de bizonytalan vagy, vagy kérdésed van, akkor keresd meg szaktanárodat (matematika, fizika, informatika).
Jó munkát kívánok!!!
Marosi Éva néni

Matematika feladatok

Fizika feladatok

Hangszeres felvételi

A Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felvételt hirdet a művészeti iskola klasszikus zene tagozatának alapfok első osztályába hangszeres képzésre (általános iskola 3. osztálya számára).

A felvételi meghallgatás 2016. április 26-án, kedden 15.00-tól 17.30-ig lesz a nyaralói iskola földszinti zongorás termében (A09).

Iskolánkban a következő tanszakokon folyik hangszeres oktatás: cselló, furulya, fuvola, gitár, hegedű, klarinét, trombita, zongora. Jelentkezni a honlapról letöltött, kitöltött és aláírt lappal lehet. A jelentkezési lapokat a titkárságon, vagy Mácsané Szegő Klári néninek, vagy a tanító néniknek legkésőbb 2016. április 19-ig kérjük leadni.

Jelentkezési lap

Beiratás

Részletes tudnivalók itt…

A hit-, és erkölcstan oktatásról

2016. szeptember 1-től minden évfolyamon új tantárgy kerül a tanulók órarendjébe. A heti egy órás foglalkozás mindenki számára kötelező, de lehet választani az iskolai erkölcstan, illetve az egyes egyházak által szervezett hit- és erkölcstan oktatás között.  A foglalkozásokon nyújtott teljesítményükről minden tanuló szöveges értékelést kap. Iskolánkban az alábbi egyházak vállalták az órák megszervezését:

  • Katolikus
  • Református
  • Evangélikus
  • Hit Gyülekezete

A választásnak nem feltétele, sem a keresztség, sem valamelyik egyházhoz való tartozás, sem az, hogy eddig melyik foglalkozásra járt a tanuló. Az 1-2-3. és az 5-6-7. évfolyamon csak abban az esetben kell nyilatkozni, ha csoportot szeretne váltani a szülő. A leendő első és ötödik évfolyamon, ha a szülő nem kíván nyilatkozni, gyermeke automatikusan az iskola által szervezett erkölcstan órára lesz besorolva. Az idei tanévre vonatkozó nyilatkozatokat az alábbiak szerint juttatjuk el  a szülőkhöz:

  • A negyedikes osztályokban április 15-én.
  • A leendő elsősökhöz a beiratkozáskor, április 14-án és 15-én.
  • Csoportváltásra vonatkozó igény esetén a májusi szülői értekezleteken.

 

Területi népdaléneklési verseny

Március 10-én immár 5. alkalommal hívtuk népdaléneklési versenyre a környékbeli iskolák tanulóit. A verseny célja a tehetséggondozás, a népi kultúra megismertetése, a népdaléneklés elterjesztése. Kodály Zoltán szerint: „Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”

Felhívásunkra 6 iskola 56 tanulója jelentkezett. (Fekete István Általános Iskola – Gyömrő, Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola, Weöres Sándor Általános Iskola és AMI – Gyömrő, Monori Jászai Mari Általános Iskola, Árpád Fejedelem Általános Iskola – Üllő, Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és AMI).

A megmérettetés két korcsoportban zajlott.

Eredmények:

Teljesítménytúra

Idén negyedszer rendezi meg a MASZAT ünnepi teljesítménytúráját a gödöllői dombok között. Szeretettel várunk minden érdeklődőt március 14-én (hétfőn) a temető melletti parkolóban.  4 távot tervezünk: óvodás táv (7 km), 15 km, 22 km és 48 km. A 48-as táv reggel 6-kor indul, a többi 8 és 9 óra között. Minden résztvevő kitűzőt és oklevelet kap. Nevezési díj gyerekeknek 200 Ft, felnőtteknek 500 Ft. családok 100 Ft, iskolai osztályok, csoportoknak (10 főtől) 2000 Ft. A tavalyihoz hasonlóan versenyt hirdetünk az osztályok között a legtöbb kilométert megtett és a legtöbb résztvevővel induló osztály kategóriájában (természetesen az osztálylétszámhoz viszonyítva).

BEIRATKOZÁS

Tájékoztató a 2016/2017. tanévben tanköteles gyermekek szülei részére

Az általános iskola kötelező felvételi körzete Maglód Város közigazgatási területe.

Iskolánk vezetősége tájékoztató szülői értekezletet tart az érdeklődő szülőknek.
Ideje: 2016. február 24. (szerda) 17.00
Helye: MagHáz Színházterem
Téma: Intézményünk Pedagógiai Programja, Kiemelt nevelési és oktatási célok, Kulcskompetenciák fejlesztésének kiemelt eszközei és eljárásai, Hit és Erkölcstan oktatásával kapcsolatos kérdések, Egész napos iskola, Mindennapos testnevelés, 2016/2017-es tanévben induló első osztályok vezetői és az osztályok irányultságai, művészeti oktatás. Válaszok a szülők kérdéseire.

Az iskolába lépéssel kapcsolatos játékos felkészüléshez az alábbi linken találnak segítséget.
Nyílt napok (változás!)
2016. március 01.   Nyaralói épületben Tóth Csilla (4.a); Vass Krisztina (4.b1) és Szencziné Bajári Mária (2.a)
2016. március 02.   Ady Endre utcai épületben: Pap Rafaelné (4.c) és Holkó Ágnes (4.b)
A program: 8.00-10.00  Bemutató órák és lehetőség beszélgetésre a tanító nénikkel, majd 10.00-12.00 a Művészeti iskola is bemutatkozik, szolfézs és táncórák , majd hangszeres bemutatók is látogathatók.
A nyílt napokra regisztráció szükséges!
A 2016/2017. TANÉVBEN ÖT ELSŐ OSZTÁLY INDÍTÁSÁT TERVEZZÜK.
1.a    néptánc    Tóth Csilla
1.b    testnevelés    Holkó Ágnes
1.c    idegen nyelv (angol)    Pap Rafaelné és Laczkóné Csák Ildikó
1.d    Vermesy, szolfézs    Szencziné B. Mária
1.e    matematika, logika     Vass Krisztina
A BEIRATKOZÁS IDŐPONTJÁT A KORMÁNYHIVATAL KÉSŐBB TESZI KÖZZÉ.
Érdeklődési lehetőségek: 06-29-325-102, 06-29- 326/266
e-mail elérhetőség: maglodis@gmail.com

Hit-, és erkölcstan az új tanévben

A Központi iskola Ady utcai épületében március 2-án, 17 órától az érdeklődő szülők részére tájékoztatást tartunk. A téma a 2016-2017. tanév hit és erkölcstan oktatásával kapcsolatos tudnivalók. A tájékoztatót az egyházak hitoktatói és az iskola képviselői tartják.