Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola

Iskolagaléria 2014

és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolagaléria 2014

Ballagás, 2014.

Búcsúznak a nyolcadik osztályos tanulók.

Iskolagaléria 2014

A kiállítást a magyar kultúra napján nyitottuk meg

Iskolagaléria 2014

Iskolagaléria 2014

 

Szakmák napja

A pályaválasztást segítő projektnap lesz november 13-án (pénteken) a felső tagozaton. A délelőtt folyamán, egy-egy órában minden 8. osztálynak lehetősége lesz megismerkedni a legnépszerűbb középiskolákkal. A délután folyamán, a hetedik és nyolcadik évfolyam számára 12.30-tól 16 óráig 16 különböző szakma mutatkozik majd be a Pest Megyei Iparkamara szervezésében. A rendezvény miatt rövidített órák lesznek, és az ebéd után már csak a tanulószobai foglalkozásokat tartjuk meg az 5-6. évfolyam számára.

Egy kép a két évvel ezelőtti rendezvényről:

szakmak_napja_2013

Nemzeti ünnepünk: Október 23.

oktober_23

Iskolánk központi ünnepségére csütörtök délelőtt a MAGHÁZ-ban került sor. A műsort a nyolcadik évfolyam tanulói és az énekkar szolgáltatták. A nagyszerű előadást dalok, korabeli felvételek és a szereplők jól koreografált mozgásai tették még szemléletesebbé.

Vermesy napok

vermesy reszletesprogram

Egészségesebben

Az egészséges táplálkozás szokásának kialakítását iskolánkban az iskolatej (1-8. évf.) és az iskolagyümölcs program (1-6. évf.) is segíti.

iskolatej_700px

Az elmúlt tanévhez hasonlóan az idei tanévben is a Szatmári Ízek Kft. szállítja a gyümölcsöt. Az első négy héten 3 db almát és 2 dl almalét. Ezt követően heti 2 db alma és 2 dl almalé lesz az adag. Részletes információk találhatók a kft. honlapján.

Az új tanév elé

A tankönyvek átvételére augusztus 29-én (szombaton) 12 és 18 óra között, illetve 30-án (vasárnap) 8 és 12 óra között várjuk a szülőket. A helyszínen kapott csekket szeptember 15-ig kell befizetni. A tankönyvek az első, a második és a harmadik évfolyamon mindenki számára ingyenesek.

A tanévnyitó ünnepély szeptember 1-én8 órakor kezdődik, két helyszínen. Minden alsó tagozatos osztály részére a nyaralói iskolában (József Attila krt. 33-35), a felső tagozatos osztályok részére a központi iskolában (Fő utca 1.) lesz.

Az első tanítási napon, szeptember 1-én az első osztályos tanulók 10 óráig, az összes többi alsós osztály 11 óráig, a felsős osztályok 12 óráig lesznek az iskolában, és osztályfőnöki órák lesznek.

Étkezést első alkalommal csütörtökön tudunk biztosítani. A térítési díjak befizetésére a Maglód Projekt ügyfélszolgálatán van lehetőség.

A művészeti iskola évnyitója szeptember  2-án (szerdán) 16 óra 30 perckor kezdődik a nyaralói iskolában.

A szülői értekezletekre az alábbi beosztás szerint kerül sor:

1. évfolyam: szeptember 1. 17 óra2. évfolyam szeptember 2. 17 óra 30 perc
3. évfolyam: szeptember 3. 17 óra
4. évfolyam: szeptember 4. 17 óra

5. évfolyam: szeptember 7. 17 óra
6. évfolyam: szeptember 8. 17 óra
7. évfolyam: szeptember 9. 17 óra
8. évfolyam: szeptember 10. 17 óra.

 

Tehetséggondozás felsőfokon

A VI. Országos Festészetversenyre 634 pályamunka közül választotta ki a versenybizottság azt a 122 művet, melyeknek alkotóit meghívták az országos döntőbe. Már óriási siker volt az, hogy a Budapesten megrendezett versenyen iskolánkat hat korcsoportban 10 tanuló képviselhette. A kétnapos verseny helyszínén nem csak a technikai tudásukról kellett bizonyságot adni a versenyzőknek, hanem a problémamegoldó képességükről és a kreativitásukról is.  A tanulóknak zenehallgatás közben a zenemű hangulatát kellett visszaadni az ecsettel, illetve a teremben kiállított tárgyak felhasználásával egy tűzfal, használati tárgy, vagy jármű illusztrációját kellett megfesteni. A verseny második napján szabadon választott témákban mutathatták meg tudásukat a versenyzők. A verseny végén a zsűri értékelésében külön kiemelte a maglódi iskolát, mivel az ország 367 képzőművészettel foglalkozó alapfokú művészeti iskolája közül a mi tanulóink szerepeltek a legeredményesebben. Egy első, három második, egy harmadik és további három különdíjjal tértek haza a diákok! A döntőbe jutott tanulók:

1. korcsoport: Bacsa Sára és Boda Máté
2. korcsoport: Németh Dorka; Boda Petra és Madják Iván
4. korcsoport: Barta Dorka; Bacsa Zsóka és Szöllősi Anna
5. korcsoport: Szabó-Hegyi Sára
6. korcsoport: Varga Fanni

A felkészítő tanárok: Csépe Milla és Kálmánné Nánássy Zita.

Búcsúzunk

KapitanyAlig akartuk elhinni a megrendítő hírt, hogy kollégánk, iskolánk egykori tanára, Kapitány István, Pista bácsi elhunyt. Bár betegsége miatt már évek óta nem tanított, de a három évtizedes közös munka ezer szállal kötötte az iskolához. Halálával egy nagyszerű pedagógus, mindig vidám, örökmozgó ember távozott közülünk. Hatvan éves volt.

 

 

Temetése pénteken 13 órakor lesz a gyömrői új temetőben.

Kiemelkedő eredmények

Tanulmányi verseny
Monoron rendezték meg az alsó tagozatos megyei komplex tanulmányi versenyt.  A kitűzött feladatokkal a szervezők Herman Ottó halálának 100. évfordulója előtt tisztelegtek. A színvonalas versenyen iskolánk 4.e osztályos tanulója, Halász Réka a kiemelkedő 4. helyezést érte el.

Diákolimpia
A káposztásmegyeri Farkaserdőben megrendezett megyei tájfutó diákolimpián nagyszerűen szerepeltek iskolánk tanulói.
II. kcs. 1. Gyurina Judit 4.d
6. Csonka Réka 4.d
III. kcs. 10. Víg Dániel 5.d
Közülük ketten (Gyurina Judit és Csonka Réka) ott lehetnek Zánkán, az országos diákolimpián is.

Csapatverseny
A tavaszt idéző Keltegető elnevezésű országos levelező verseny eredménye:
2. helyezés Shrek csapat: 2.b 1 : Amberger Zorka, Bacsa Sára, Bordás Péter, Gyenes Gergő, Tóth Zétény
4. helyezés Maglódi Napsugarak, 2.b2: Bakulya Bence, Béres Attila, Hevesi-Tóth Eszter, Kovács Bálint, Sallai Márkó
A versenyre 73 csapat nevezett be, és 70 csapat be is küldte a megoldásokat. Gratulálunk a szép eredményhez!

Gratulálunk a szép eredményekhez!