Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola

Iskolagaléria 2014

és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolagaléria 2014

Ballagás, 2014.

Búcsúznak a nyolcadik osztályos tanulók.

Iskolagaléria 2014

A kiállítást a magyar kultúra napján nyitottuk meg

Iskolagaléria 2014

Iskolagaléria 2014

 

Ajánlatok a nyári szünetre

Tanórán kívüli német nyelvtanulási lehetőség három intézmény együttműködésével. Az érintett intézmények: iskolánk, a bajor Volksschule Tann és a Magánhangzó Nyelviskola. A további részletek itt.

Érdekes olvasmányok minden korosztály számára. Könyvlista itt.

Itt a nyár!

vakacio

Sikerek a diákolimpián

Az Országos Tájfutó Diákolimpia 2014. május 24-én, Pécsett megrendezett rövidtávú döntőjében NII. kategóriában 12. lett Gyurina Judit 3.d. osztályos tanuló. Felkészülését segítette: Hunyadvári Tibor tanár úr és Gyurina Szabolcs.
Három tanulónk is az atlétikai diákolimpia országos döntőjébe jutott. A Puskás Stadionban rendezett versenyen az alábbi eredmények születtek: Kislabda hajítás – Háfra Luca 15. helyezett illetve Berényi Bence 17. helyezett lett. Távolugrás – Vida Norbert 29. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Jandó Gabriella és Hunyadvári Tibor testnevelő tanárok.
Május 31-én a kecskeméti Országos Rögbi Diákolimpia döntőjében iskolánk csapata a nagyszerű 3. helyezést érte el. Edző: Péczely Ákos.
A június 3-án, Balatonfűzfőn megrendezett Országos Tenisz Diákolimpia döntőjében iskolánk IV. korcsoportos csapata (Balázs Omár és Nagy Máté) bekerült a legjobb nyolc közé. Felkészítő tanáruk Sok Zoltán.

Programok a tanév végén

Június 4. A nemzeti összetartozás napja.

Június 4. 17. óra. Iskolagaléria megnyitása. A festő szakos növendékek évzáró kiállítása.

Június 11. 9 óra és 11 óra. Az alsós dráma szakkör bemutatkozó előadása a MAGHÁZ-ban.

Június 11. 19 óra.  A diákönkormányzat évzáró rendezvénye a felső tagozaton.

Június 13. 17 óra. Ballagás

Június 16. 17 óra. A művészeti iskola évzárója.

Június 18. 8 óra. Az alsó tagozat évzárója.

Június 18. 9 óra. A felső tagozat évzárója.

Villámcsapás

Az egy héttel ezelőtti vihar kapcsán technikai okok miatt nem volt elérhető az iskolai szerver és a honlap.

Siker az országos logika versenyen

Marosi Éva tanárnő vezetésével iskolánk minden évben részt vesz a négy fordulóból álló Országos Logika versenyen. A verseny sajátossága, hogy az első három forduló feladataira az iskolában készülnek fel a tanulók, majd az így elért  eredmények alapján hívják meg a legjobbakat az országos döntőre. Erre 2014. május 6-án, Budapesten került sor. Iskolánkat Bánffy Júlia 8.c osztályos tanuló képviselte és az előkelő 11. helyezést érte el. Eredménye több szempontból is nagyon értékes, mivel az általános iskolákból érkező versenyzők közül csak négyen tudták megelőzni, míg a lányok közül övé  lett a legjobb eredmény.

Marosi Éva tanítványai közül a Bendegúz matematika verseny megyei döntőjébe hárman is bekerültek. Tóth Anna 6.a a 11., Kaczur Bettina 6.a a 17. illetve Lászlófi Gergő 5.d osztályból a 20. helyezést érte el.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáruknak.

Maglódi diákok festményei Egerben

Forrás: http://gyakorlo.ektf.hu/images/stories/parafr%C3%A1zis.jpg

A verseny plakátja

Ha május elsején, az ünnepi hétvégén valaki egri kirándulást is tervez, ne hagyja ki az Eszterházy Károly Főiskola épületét a  programjai közül. Ha betér a 18. századi épületbe, javasoljuk, hogy egyúttal tekintse meg a “Parafrázis” országos festészeti verseny döntőjének díjazott alkotásait a líceum aulájának gyönyörű környezetében. Iskolánkból az alábbi diákok képei kerültek a legjobbak közé:

2. helyezés: Boda Petra

2. helyezés: Varga Fanni

3. helyezés: Tóth Enikő

Nyári napközis táborok

Kedves Szülők!
Az iskola és az Oktatási Alapítvány szervezésében nyári napközis tábor indul június 16-július 25-ig terjedő hat hétben. A tábor költsége az első négy hétre 5000 Ft/hét/gyermek, az utolsó két hétre 4000 Ft/fő/gyermek. További költségek az első négy hétben az ebéd (410 Ft/nap), az utolsó két héten pedig, a napi háromszori étkezés díja (620Ft/nap).
A tanítási idő alatt valamilyen étkezési támogatásban részesülő tanuló, egyedi elbírálás alapján a tábor ideje alatt is igénybe veheti a támogatást.
A tábor hat hete alatt a kézműves foglalkozások mellett színes programokkal várjuk a táborozó gyerekeket.
Jelentkezés esetén kérjük, a jelentkezési lapot kitöltve április 24.-ig visszaküldeni szíveskedjék.
Tábori szülői értekezlet: 2014.04.28. 18h a központi iskolában.

Jelentkezési lap letöltése itt.

Óvd a környezeted!

A környezetvédelmi projekthét programjában papírgyűjtés, tanulmányi kirándulás, MASZAT túra és a hulladék újrahasznosítása egyaránt szerepel. Képek az utóbbiról…

Természetudományi nap

Látványos kísérleteket mutattak be a nyolcadik évfolyamos tanulók az alsóbb évfolyamos társaiknak. Rövid képes beszámoló a sikeres rendezvényről.