Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola

Iskolagaléria 2014

és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolagaléria 2014

Ballagás, 2014.

Búcsúznak a nyolcadik osztályos tanulók.

Iskolagaléria 2014

A kiállítást a magyar kultúra napján nyitottuk meg

Iskolagaléria 2014

Iskolagaléria 2014

 

Nemzeti ünnepünk: Október 23.

oktober_23

Iskolánk központi ünnepségére szerda délelőtt a MAGHÁZ-ban került sor. A műsort a 8.c osztály tanulói és az énekkar szolgáltatta.

Az előadás az egykori gyerekek szemével mutatta be azokat az eseményeket, amelyek a forradalom kitöréséhez majd bukásához vezettek. A műsort dalok és korabeli felvételek tették még szemléletesebbé.

Diákjaink hazaértkeztek Tannból

Október 13. és 17. között bajor partneriskolánk meghívására külföldi tanulmányúton vettek részt iskolánk tanulói. A húsz fős küldöttség Szever Roswitha nyugdíjas tanárnő vezetésével szerdán Münchenben, kedden Passauban járt, de mindkét városba elkísérték őket a tanni diákok is. Az utolsó napon tanulóink a partneriskolába látogattak el. A várost a település polgármestere mutatta be. Az iskolában a magyar és német gyerekek közös technika és testnevelés órán vettek részt. A program ebéddel zárult. A képen partneriskolánk vezetősége és a kis maglódi csapat látható.

a_tanni_iskolaban

maszat_oktober

Patakparti programajánló

csaladsegitos_program

Családi program

maszat

Tanévkezdésről

Szeptember 1. hétfő
Reggel 8 órától mindkét telephelyen ünnepélyes tanévnyitót tartunk. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden tanulónak, az alkalomhoz illően, ünneplő ruhában kell megjelenni az évnyitón! Ezen a napon az 1.évfolyamnak 2 órája , a többi évfolyamnak pedig 3 órája lesz. Kérjük mindenki hozzon magával tolltartót, órarend nyomtatványt és a tankönyvek szállítására alkalmas táskát! Napközis ügyeletet tartunk 17.00-ig, tanulószobás ügyeletet 16 óráig, de étkeztetés ezen a napon még nem lesz.

Szeptember 02.kedd
Az 1. évfolyamnak 3 órája lesz, a 2-4. évfolyamon 4 óra lesz, míg a felső tagozaton órarend szerinti órák lesznek. Napközis ügyeletet biztosítunk 17.00-ig, tanulószobás ügyeletet 16 óráig, de étkeztetés még kedden sem lesz.

Szeptember 03. szerda:
Órarend szerinti tanítás lesz minden évfolyamon. Az étkeztetés már biztosítva lesz..

A tanulókat szállító buszok menetrendszerűen közlekednek.

Szülői értekezletek rendje az első héten:
1.évfolyam     Szeptember 01. Hétfő  17.00
2. évfolyam    Szeptember 02. Kedd   17.00
3. évfolyam    Szeptember 03. Szerda  17.00
4. évfolyam    Szeptember 04. Csütörtök 17.00

A felső tagozaton a szülői értekezletek szeptember 8-11 között lesznek.

A művészeti iskola évnyitója szeptember 5-én 17 órakor a nyaralói iskolában lesz.

 

Itt az új tanév

Tankönyvek

Iskolánkban a tankönyvcsomagot minden tanuló a saját osztálytermében, az első tanítási napon, szeptember 1-én veheti át. Aki nem tudta befizetni a tankönyvek árát az augusztus 15-i határidőre, kérjük a befizetést igazoló bizonylatot mutassa be az iskolában, legkésőbb szeptember 1-én, mert ennek hiányában nem tudjuk átadni a tankönyveket. Az első és a második évfolyamon minden tanuló térítés menetesen kapja meg a könyveket.

További információk elérhetők az alábbi linken: KELLO

Tanévnyitó

Az általános iskolai tanévnyitóra külön – külön kerül sor az alsó, illetve a felső tagozaton szeptember 1-én reggel 8 órakor. Ezen a napon csak osztályfőnöki órák lesznek. A szülői értekezletekre szeptember első hetében az alsó, második hetében a felső tagozaton kerül sor.

Ajánlatok a nyári szünetre

Tanórán kívüli német nyelvtanulási lehetőség három intézmény együttműködésével. Az érintett intézmények: iskolánk, a bajor Volksschule Tann és a Magánhangzó Nyelviskola. A további részletek itt.

Érdekes olvasmányok minden korosztály számára. Könyvlista itt.

Itt a nyár!

vakacio

Sikerek a diákolimpián

Az Országos Tájfutó Diákolimpia 2014. május 24-én, Pécsett megrendezett rövidtávú döntőjében NII. kategóriában 12. lett Gyurina Judit 3.d. osztályos tanuló. Felkészülését segítette: Hunyadvári Tibor tanár úr és Gyurina Szabolcs.
Három tanulónk is az atlétikai diákolimpia országos döntőjébe jutott. A Puskás Stadionban rendezett versenyen az alábbi eredmények születtek: Kislabda hajítás – Háfra Luca 15. helyezett illetve Berényi Bence 17. helyezett lett. Távolugrás – Vida Norbert 29. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Jandó Gabriella és Hunyadvári Tibor testnevelő tanárok.
Május 31-én a kecskeméti Országos Rögbi Diákolimpia döntőjében iskolánk csapata a nagyszerű 3. helyezést érte el. Edző: Péczely Ákos.
A június 3-án, Balatonfűzfőn megrendezett Országos Tenisz Diákolimpia döntőjében iskolánk IV. korcsoportos csapata (Balázs Omár és Nagy Máté) bekerült a legjobb nyolc közé. Felkészítő tanáruk Sok Zoltán.